Comunicat

Comunicat


Seminar în vederea supravegherii dispozitivelor medicale aflate în utilizare în Republica Moldova

          La data de 15 iulie, în cadrul AMDM, Ministerul Sănătății a organizat un seminar la care au participat reprezentanți ai:

  •        Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale,
  •        Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate,
  •        Direcției Sănătății și Protecției Sociale UTA Găgăuzia,
  •        Reprezentanți ai mai multor IMSP-uri din întreaga țară.

          Scopul seminarului a fost de a informa personalul responsabil de asigurarea supravegherii dispozitivelor medicale despre importanța verificării periodice a acestora.

          În cadrul întrunirii au fost prezentate actele legislative și normative în domeniul dispozitivelor medicale, precum și mecanismul de verificare periodică a lor.

          În același context, un expert internațional a vorbit despre evaluarea conformității și verificarea dispozitivelor medicale și despre tehnicile de aplicare  a lor în practica internațională.

          În procesul discuțiilor, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și-a anunțat disponibilitatea de a acorda suport metodologic pentru implementarea noilor rigori în domeniul dispozitivelor medicale, iar Ministerul Sănătății a făcut apel către toate entitățile prezente la seminar în vederea întreprinderii măsurilor fiabile pentru supravegherea dispozitivelor medicale aflate în utilizare.